Plymouth

Contract value: TBC

Completed: TBC

This project involves the replacement of a former cinema and entertainments complex with eighteen self-contained apartments with private basement parking. The corner site, on a busy road junction just outside Plymouth city centre, called for a landmark design which gave due prominence to the new building. The design incorporates both one and two bedroom units all individually designed and unique in plan.

Red and blue brick were chosen for the facade to reflect the materials used in the adjacent bus depot and public house. The red brick is used to break up the external render, with a large glazed vertical element emphasising the corner of the building.

McCaren Architecture were originally appointed to carry out design work on this project in 2004. Subsequent fluctuations in the property market have resulted in further commissions in 2006 and 2007 to investigate the feasibility of extending the scheme onto an adjacent site, and to analyse the implications of a mixed use scheme providing retail accommodation on the ground floor.